Düşük Yoğunluklu Örtülü Savaş
Fehim GÜLER
25 OCAK 2011
Artık ülkeler ve rejimler Sıcak Savaş yani Klasik Savaş yöntemleri dışındaki usullerle de zayıflatılabiliyor ve/veya yıkılabiliyorlar. Eski Doğu bloku ülkelerindeki Turuncu Devrimler ve Tunus'taki Jasmine (Yasemin) Devrimi gibi. Bütün bunlar Soros Vakfının alt yapı çalışmaları ile gerçekleştiriliyorlar. Non-Government Organizations / Uluslararası veya Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları nasıl çoğalıyorlar.
Örtülü Savaş (Covered Operations) da deniyor bunun adına. Non-Combatant Operations (Savaş Dışı Harekat) olarak da geçer bu tip savaş makalelerinde ve el kitaplarında... Bu savaş ''istikrarsızlık, belirsizlik ve tahmin edilemezlik'' ortamından beslenir. Dayandığı temel esaslar ''fakirlik, sefalet, yönetim boşluğu, yolsuzluk, rüşvet, mafia ilişkileri, düşük milli gelir, çatışma gruplarının varlığı'' dır.
Ancak, üniter devlet olma özelliklerini sorgular ve seni dağınık cephelerde savaşa zorlarlar. Türkiye'nin batıda Kıbrıs ve Yunanistan ile Ege Denizi ve Kıbrıs Adasına ilişkin çatışma ihtimalatları ile doğuda PKK, KCK ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminden desteklenen Güneydoğu Sorunu bizi iki cepheli savaş içinde bırakmadı mı yıllarca... Şimdi ise cephelerin üstünde Rejim Değişikliği tehdidi altında inlemektedir ülke.
Tarihi fırsatlar var diye açıklanan bu durumu ne halk biliyor ve idrak ediyor, ne de Siyasi Partiler... Sinsi Harekatın sevk ve idaresini Ortadoğu Projesi içinde makro düzeyli, küresel oyuncuların rol aldığı bir İstihbarat harekatı olarak yapıldığını algılamak gerekli..Bu cephenin oyuncu organizasyonları ise yabancı istihbarat unsurları, dini gruplar ve tarikatlar, siyasi gruplar, demokrat sivil toplum kuruluşları!!, gönüllü sivil toplum kuruluşları, yardım ve hayır kuruluşları, avukatlık şirket ve gruplarıdır. Bütün bu gruplar üstteki ana grup için çalışır ve aynı amaç için hareket ederler. Hatta kukla devletler patron devletin yapamadığı işi onun vekili veya adına cephe oyuncusu olarak yapar. (AB içinde Avusturya Almanya adına, Kıbrıs Yunanistan adına ve Yunanistan da Fransa adına ve de Irak ABD adına böyle hareket ediyor.) Düşük Yoğunluklu Savaş bu ise Yüksek Yoğunluklu Savaş nasıl acaba?
İç bahçe temizlenmeli... Arka bahçeye sıra sonra gelmeli...Arka bahçelerimiz topraklarımız dışında nufuz mücadelesi verdiğimiz K. Irak, Kıbrıs ve hatta Kafkasyadır. Onun için ulusal çıkarların en fazla sağlandığını hissettiğin yerde ve %51 kazançlı olduğun yerde süper güçle işbirliği yapabilmeli ve buna cesaret edebilmelisin. Zayıf ittifaklar içinde de kan kaybeder durursun şimdi olduğu gibi. Süper gücün intikam almadan bu olayı bırakacağını mı sandık milletçe yoksa!!
Selam, Sevgi ve Saygılar..
Fehim Güler
fehim.guler@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder